Handige Apps

Wanneer je een Smartphone aanschaft, wordt deze standaard al geleverd met verschillende keuzemenu’s. Deze keuzemenu’s kun je zelf nog veel meer uitbreiden. Bij appstores zijn inmiddels honderdduizenden verschillende apps te koop of gratis te krijgen die van je mobieltje een op maat gemaakte computer maken.

%d0%b7%d1%859Waarom zou je een app installeren?

Met je mobieltje in de hand heb je overal direct toegang tot het internet. Maar om sommige programma’s goed te laten draaien dien je een app te installeren. Een “app” is een stukje tekstbestand wat ervoor zorgt dat de door jou gekozen functie mogelijk wordt gemaakt voor gebruik op jouw telefoon. Bijvoorbeeld je bankzaken! Voor het internetbankieren via je telefoon dien je de ‘app’ van je bank te installeren. Of bijvoorbeeld een app die je helpt bij het vertalen. Heel handig als je je plots in een internationale vergadering bevindt, of op vakantie gaat. De apps zijn in heel veel categorieën onder te verdelen:

%d0%b7%d1%858– veiligheid
– sociale netwerken
– eten en drinken
– reizen
– film en tv
– nieuws en media
– financiën
– fotografie
– gezondheid
– kaarten en navigatie
– lifestyle
– muziek
– productiviteit
– weer en verkeer

Welke apps zijn handig om te installeren?

Welke app handig is hangt natuurlijk geheel af van de wensen van de gebruiker. Door het installeren van verschillende apps maak je je mobiele telefoon een persoonlijke hulpverlener. Hou je bijvoorbeeld van uit eten gaan in Nederland dan zijn er speciale apps die je kunnen vertellen welke toprestaurants er bijvoorbeeld in een straal van 10 km om je heen zitten. Een navigatie-app is zeer handig als je nieuwe plaatsen gaat bezoeken, of op zoek bent naar een adres. Voor de sportmensen zijn er apps die bijvoorbeeld bijhouden welke route je hebt gelopen of gefietst, hoeveel kilometer je hebt afgelegd in hoeveel tijd en zelfs hoeveel calorieën je hiermee hebt verbrand en hoe je prestatie in de grafiek van je prestaties past. Er zijn apps je die op de hoogte houden van het weer, zowel plaatselijk als op iedere andere plaats in de wereld. Er zijn ook prachtige apps die je de sterrenhemel laten zien op ieder gewild moment van de dag.

Wat zijn de meest populaire apps?

Een app die niet meer weg te denken is van het mobieltje van vandaag zijn de apps van de zogenaamde sociale netwerken. De apps van WhatsApp, Facebook, Tinder, Skype en Twitter zijn al helemaal standaard te vinden op iedere mobiele telefoon.

%d0%b7%d1%8510Apps die ook een groot succes zijn, zijn uiteraard de navigatieapps. Op ieder gewenst moment en waar je ook bent de route bepalen. Google Maps heeft met satellietfoto’s nagenoeg iedere locatie ter wereld in kaart gebracht. Nu kun je via je mobieltje in de Rotterdamse trein op luchtfoto’s bekijken waar precies het hotel in Dahab, Egypte ligt dat je zojuist via je mobieltje geboekt hebt voor je volgende vakantie.

Ook de apps die je op de hoogte houden over de verkeerssituaties in Nederland zijn erg populair. Uiteraard kun je hierbij een keuze maken of je op de hoogte gehouden wilt worden van bijvoorbeeld vertragingen in het treinverkeer of knelpunten die je op je autoreis van A naar B kunt verwachten.